Rogaliki z serem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Przepis na 10 rogalików. Podawać od 3 roku życia.

Rogaliki z serem

Składniki:

Rogaliki z serem

 

  • 10 małych rogalików
  • 70g sera pleśniowego
  • 1 łyżka masła
  • 30 g obranych orzechów
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 łyżka majonezu

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z serem
Rozpuść lekko ser i masło w kuchence mikrofalowej lub na wolnym ogniu w rondelku. Następnie rozgnieć widelcem i wymieszaj z cukrem pudrem i majonezem. Rozkrój rogaliki na pół i nałóż na dolną część przygotowaną masę serową. Posiekaj orzechy i rozsyp je po wierzchu na masie serowej. Druga połówkę nałóż na wierzch i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 180stC na 4-5 minut. Podawaj na gorąco.

Tagi:

sery ser rogaliki