Sposób przygotowania:
Rolada jabłkowa wg Bo
Jabłka umyć , obrać , usunąć gniazda nasienne , pokroić na mniejsze kawałki , opłukać , usmażyć , do gorących wsypać galaretki , cukier i żelatynę , dokładnie wymieszać odstawić .Jabłka można dosłodzić . Na lnianej ściereczce rozłożyć folię spożywczą , rozłożyć tężejące jabłka , uformować prostokąt. Śmietanę ubić, dodać cukier puder do smaku i wanilię .Żelatynę rozpuścić , wystudzić dodać do ubitej śmietany cały czas miksując , ubitą śmietanę rozłożyć na jabłka . Biszkopty ułożyć na krótszym końcu prostokąta , łapiąc za folię ostrożnie zwijać roladę . Gotową roladę włożyć do lodówki najlepiej na noc . Podawać z lodami waniliowymi .
gosia56
Bo
edytaha
Bo
Bierz Edytko , bardzo proszę :)))
marietta
Bo