Sposób przygotowania:
Rolada schabowa z białym omletem i mozzarelląETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Przyprawić solą i pieprzem.
Na foli aluminiowej ułożyć plastry schabu tak ,aby dobrze zawijały się w roladę, odłożyć na bok.
ETAP 2:
Do miski przełożyć białka i ubić je na sztywną piane z solą. Następnie dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Wrzucić posiekany koperek i znów delikatnie wymieszać.
Na małej patelni rozgrzać ½ łyżki oleju kokosowego wyłożyć omlet. Gdy spód się zetnie, ostrożnie przełożyć omlet na drugą stronę dodając resztę oleju.
ETAP 3:
Na mięso wyłożyć gotowy omlet i dodać porwaną w palcach mozzarellę. Zrolować, owinąć folią aluminiową i piec w 200 st około 20 minut.
Wyjąć, odłożyć na 2-3 minut, po czym wyjąć z folii. Smacznego!