monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1253]

Rolada schabowa z białym omletem i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 298
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czy będą na diecie musimy unikać czerwonego mięsa?Otóż nie ! Wystarczy odpowiednio go przyrządzić i możemy cieszyć się jego smakiem. Do tego tak przygotowany schab będzie z pewnością ozdobą świątecznego stołu. Proste danie a jakie efektowne, zaprasza

Rolada schabowa z białym omletem i mozzarellą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rolada schabowa z białym omletem i mozzarellą

 

  • 3 plastry schabu bez kości i tłuszczu -125 g
  • 2 białka
  • 2 łyżki koperku
  • 5 g mąki pszennej
  • Sól, pieprz do smaku
  • 25 g mozzarelli lekkiej
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Sposób przygotowania:

Rolada schabowa z białym omletem i mozzarellą

ETAP 1:

Rolada schabowa z białym omletem i mozzarellą
przyprawione mięso ułożyć na folii aluminiowej

Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Przyprawić solą i pieprzem.

Na foli aluminiowej ułożyć plastry schabu tak ,aby dobrze zawijały się w roladę, odłożyć na bok.

ETAP 2:

Rolada schabowa z białym omletem i mozzarellą
ubite białka wymieszać z mąka i koperkiem

Do miski przełożyć białka i ubić je na sztywną piane z solą. Następnie dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Wrzucić posiekany koperek i znów delikatnie wymieszać.

Na małej patelni rozgrzać ½ łyżki oleju kokosowego wyłożyć omlet. Gdy spód się zetnie, ostrożnie przełożyć omlet na drugą stronę dodając resztę oleju.

ETAP 3:

Rolada schabowa z białym omletem i mozzarellą
na przygotowane mięso ulozyć omlet ser i zrolować owinąć folią

Na mięso wyłożyć gotowy omlet i dodać porwaną w palcach mozzarellę. Zrolować, owinąć folią aluminiową i piec w 200 st około 20 minut.

Wyjąć, odłożyć na 2-3 minut, po czym wyjąć z folii. Smacznego!

Tagi:

danie mięso