Sposób przygotowania:
Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem
Schab kroimy wzdłuż dłuższego boku na duży prostokąt o grubości około 1 cm. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanej patelni. Pieczarki kroimy w plastry, dodajemy do cebuli. Dusimy do miękkości. Papryki kroimy w kosteczkę, smażymy na osobnej patelni. Jajka gotujemy na twardo w delikatnie osolonej wodzie. Siekamy w drobną kostkę. Rozcięty schab przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do wieprzowiny oraz słodką czerwoną papryką. Po całości kolejno układamy pieczarki z cebulką, papryki oraz jajka. Zwijamy do środka, staramy się aby rolada była dość ścisła. Obwiązujemy nicią. Wierzch nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz ostrą czerwoną papryką. Przekładamy do szczelnego pojemnika, trzymamy w lodówce przez całą noc. Po tym czasie zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 30 minut, zmniejszamy temperaturę do 170*C i pieczemy jeszcze około 1 godziny 10 minut.
![Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-schabowa-z-pieczarkami-papryka-i-jajkiem-331959.jpg)
![Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-schabowa-z-pieczarkami-papryka-i-jajkiem-331960.jpg)
![Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-schabowa-z-pieczarkami-papryka-i-jajkiem-331961.jpg)
![Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-schabowa-z-pieczarkami-papryka-i-jajkiem-331962.jpg)