Sposób przygotowania:
Rolada schabowa z kurkami i serem
Schab dokładnie myjemy i oczyszczamy z błonek. Kroimy na duże płaty, rozbijamy tłuczkiem. Na foli aluminiowej układamy płaty tak aby utworzyły prostokąt. Przyprawiamy go przyprawą do mięsa, solą i pieprzem.
Cebulę siekamy w kosteczkę, szklimy na patelni. Dokładamy rozmrożone kurki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotowe rozkładamy na mięsie. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Również rozkładamy go na mięsie. Schab zwijamy do środka, mocno dociskając aby nie wypadał nam farsz ze środka. Roladę obsypujemy przyprawą do mięsa. Na górze rozkładamy plastry boczku, końcówki zawijamy pod spód rolady.
Gotowe mięso przekładamy na foli aluminiowej do foremki. Roladę skrapiamy olejem i okrywamy folią aluminiową. Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 1 godzinę 40 minut. 10 minut przed zakończeniem pieczenia zdejmujemy folię, aby mięso ładnie się zarumieniło.
Cebulę siekamy w kosteczkę, szklimy na patelni. Dokładamy rozmrożone kurki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotowe rozkładamy na mięsie. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Również rozkładamy go na mięsie. Schab zwijamy do środka, mocno dociskając aby nie wypadał nam farsz ze środka. Roladę obsypujemy przyprawą do mięsa. Na górze rozkładamy plastry boczku, końcówki zawijamy pod spód rolady.
Gotowe mięso przekładamy na foli aluminiowej do foremki. Roladę skrapiamy olejem i okrywamy folią aluminiową. Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 1 godzinę 40 minut. 10 minut przed zakończeniem pieczenia zdejmujemy folię, aby mięso ładnie się zarumieniło.
Czekoladka 2