Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Paprykowa rolada schabowa z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rolada schabowa paprykowa faszerowana jajkami to ostry smak z łagodnym i kruchym mięskiem. Polecam na święta

Paprykowa rolada schabowa z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paprykowa rolada schabowa z jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykowa rolada schabowa z jajkiem
Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem, nacinamy wzdłuż aby powstał jeden płat który rozklepuje solą i oprószając pieprzem. Na jednym z dłuższych boków układam obrane jajka i zwijam w roladę związując nićmi. Oprószam pieprzem świeżo mielonym, solą oraz papryką ostra i słodką. Układam w naczyniu żaroodpornym na liściach laurowych. Piekę w 180 stopniach przez 60-70 minut. Smacznego.
Paprykowa rolada schabowa z jajkiem
schab myje rozcinam i rozklepuję na duży płat
Paprykowa rolada schabowa z jajkiem
układam jajka i zwijam w roladę związując
Paprykowa rolada schabowa z jajkiem
roladę układam na liściach laurowych i oprószam przyprawami
Paprykowa rolada schabowa z jajkiem
piekę przez około godzinę w 180 - 190 stopniach