Sposób przygotowania:
rolada waflowa
Ugotować szklankę mleka z cukrem , w 1/3 szkl. rozpuścić proszek budyniowy i wlać do gotującego się mleka . Odstawić do ostygnięcia .
Masło utrzeć z żóltkami i dodać przestudzony budyń oraz 2 pokruszone wafle .
Pozostałe 3 wafle owinąć wilgotną ściereczką żeby nawilgły .
Nawilżone waflepołożyć na folii , posmarować kremem budyniowym , na środku położyć banana (około 1 i 1/2 szt.) i zwinąć w rulon . Wstawić do lodówki (najlepiej na noc)
Masło utrzeć z żóltkami i dodać przestudzony budyń oraz 2 pokruszone wafle .
Pozostałe 3 wafle owinąć wilgotną ściereczką żeby nawilgły .
Nawilżone waflepołożyć na folii , posmarować kremem budyniowym , na środku położyć banana (około 1 i 1/2 szt.) i zwinąć w rulon . Wstawić do lodówki (najlepiej na noc)
marietta
Henia