BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Roladki na grilla

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne, proste w wykonaniu i szybko znikające roladki na grilla z mięsa mielonego. Super smaczny posiłek dla nadchodzących gości.

Roladki na grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki na grilla

 

  • mięso mielone wieprzowo - wołowe około 1 kg,
  • jajka 2,
  • cebula 1 szt,,
  • sól i pieprz do smaku,
  • przyprawa do mielonego 1 łyżka,
  • majeranek 1 łyżeczka,
  • bułka tarta 3- 4 łyżki,
  • woda zimna około 100 ml,

Sposób przygotowania:

Roladki na grilla
Mięso mielone wieprzowo - wołowe wkładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawiamy do smaku przyprawami oraz dodajemy bułkę tartą. Wszystko dobrze wyrabiamy.

W trakcie wyrabiania mięsa dodajemy po odrobinie zimnej wody i wyrabiamy tak długo aż mięso wchłonie wodę i nie będzie przywierać nam do dłoni. Im dłużej będziemy wyrabiać tym roladki będą lepsze.

Z tak przygotowanej masy formujemy roladki, które układamy na tacy i zostawiamy na 30 minut w chłodnym miejscu.

Po tym czasie roladki układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej strony często roladki obracając.

Czas grillowania zależy od tego jak grillujemy i jak roladki nam się przypiekają.

Podajemy z pysznym sosem chrzanowym.
Roladki na grilla
Mięso mielone wkładamy do miski dodajemy jajko i przyprawy wyrabiamy
Roladki na grilla
Z masy formujemy roladki i układamy na tacce grillowej
Roladki na grilla
Nastepnie układamy roladki na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej strony często obracając roladki
Roladki na grilla
Gotowe podajemy z pysznym sosem chrzanowym