Sposób przygotowania:
Roladki na grilla
Mięso mielone wieprzowo - wołowe wkładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawiamy do smaku przyprawami oraz dodajemy bułkę tartą. Wszystko dobrze wyrabiamy.
W trakcie wyrabiania mięsa dodajemy po odrobinie zimnej wody i wyrabiamy tak długo aż mięso wchłonie wodę i nie będzie przywierać nam do dłoni. Im dłużej będziemy wyrabiać tym roladki będą lepsze.
Z tak przygotowanej masy formujemy roladki, które układamy na tacy i zostawiamy na 30 minut w chłodnym miejscu.
Po tym czasie roladki układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej strony często roladki obracając.
Czas grillowania zależy od tego jak grillujemy i jak roladki nam się przypiekają.
Podajemy z pysznym sosem chrzanowym.
W trakcie wyrabiania mięsa dodajemy po odrobinie zimnej wody i wyrabiamy tak długo aż mięso wchłonie wodę i nie będzie przywierać nam do dłoni. Im dłużej będziemy wyrabiać tym roladki będą lepsze.
Z tak przygotowanej masy formujemy roladki, które układamy na tacy i zostawiamy na 30 minut w chłodnym miejscu.
Po tym czasie roladki układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej strony często roladki obracając.
Czas grillowania zależy od tego jak grillujemy i jak roladki nam się przypiekają.
Podajemy z pysznym sosem chrzanowym.
gusia1000
jagoda59
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)
BozenaMatuszczyk
Dziękuje;)