Sposób przygotowania:
Mielone w cebuli z grilla
Do miski dajemy mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem i papryką.
Wbijamy jajko dodajemy posiekany koperek i odrobinę kaszy manny wyrabiamy masę.
Duże cebule obieramy z łupiny przecinamy na pół. Dzielimy na części.
Na jedną połówkę nakładamy farsz nakrywamy drugą częścią cebuli.
Tak przygotowane kulki obwijamy paskami szynki szwarcwaldzkiej.
Taki kulki układamy na grillu najlepiej na kawałku foli aluminiowej obsmażamy ze wszystkich stron.
Jak szynka będzie już miała ładny kolor zamykamy folię robiąc paczuszkę i grillujemy aż będzie cebula już miękka.Można też posypać przyprawą do grilla.
Podajemy najlepiej od razu na ciepło.
POLECAM !!!
Wbijamy jajko dodajemy posiekany koperek i odrobinę kaszy manny wyrabiamy masę.
Duże cebule obieramy z łupiny przecinamy na pół. Dzielimy na części.
Na jedną połówkę nakładamy farsz nakrywamy drugą częścią cebuli.
Tak przygotowane kulki obwijamy paskami szynki szwarcwaldzkiej.
Taki kulki układamy na grillu najlepiej na kawałku foli aluminiowej obsmażamy ze wszystkich stron.
Jak szynka będzie już miała ładny kolor zamykamy folię robiąc paczuszkę i grillujemy aż będzie cebula już miękka.Można też posypać przyprawą do grilla.
Podajemy najlepiej od razu na ciepło.
POLECAM !!!
gusia1000
gosia56
Bardzo dziękuję Gusia ;)
gosia56
BozenaMatuszczyk