WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1146]

Karkówka musztardowo - ketchupowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Plastry karkówki wieprzowej grillowane na grillu tradycyjnym w marynacie musztardowo - ketchupowej na pikantnie.

Karkówka musztardowo - ketchupowa

Składniki:

Karkówka musztardowo - ketchupowa

 

  • 2 plastry karkówki
  • 1 łyżka ketchupu pikantnego
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Karkówka musztardowo - ketchupowa

ETAP 1:

Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. W miseczce przygotować marynatę. W tym celu wlać do miseczki łyżkę oleju.
Dodać łyżkę płaską musztardy sarepskiej i łyżkę ketchupu pikantnego. Wszystko dobrze wymieszać żeby utworzyło jednolity sos.

Plastry mięsa natrzeć z obu stron solą i pieprzem a następnie posmarować z obu stron marynatą.

Tak przygotowane mięso przykryć folią aluminiową i wstawić na min. 2 godziny do lodówki.

Po tym czasie ułożyć na rozgrzanym grillu. Grillować aż mięso będzie miękkie. Podawać dodatkowo z ketchupem i musztardą.