Sposób przygotowania:
Grillowane warzywa z parmezanemETAP 1:
Warzywa myjemy. Z fasolki odcinamy końcówki.
Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku.
ETAP 2:
Bakłażana kroimy w plasterki, oprószamy solą i odstawiamy na kilka minut. Kiedy na plastrach bakłażana pojawi się "rosa", plastry opłukujemy bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym.
ETAP 3:
Cukinię kroimy w plasterki i solimy.
ETAP 4:
Paprykę kroimy w paseczki.
ETAP 5:
Warzywa polewamy oliwą z oliwek i grillujemy - na grillu lub na patelni grillowej.
ETAP 6:
Warzywa przyprawiamy oregano.
ETAP 7:
W międzyczasie parmezan ścieramy na płatki - robimy to za pomocą obieraczki do warzyw.
Warzywa wykładamy na talerze, posypujemy płatkami parmezanu.