Sposób przygotowania:
Roladki waflowe z galaretką
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. gorącej wody i troszkę ostudzoną wylać na talerz wyłożony folią spożywczą. Odstawić do lodówki do stężenia. 100 g wiórków kokoswych zalać 10 łyżkami gorącego mleka i odstawić do ostygnięcia. 2 szkl mleka i 1/2 szkl. cukru pudru zagotować., herbatniki pokruszyć i dodać do gotującego się mleka . Zdjąć z ognia i dokładnie wymieszać. Ciepłą masą posmarować 4 wafle kwadratowe, a gdy masa przestygnie posmarować je masą kokosową. Masa kokosowa: masło utrzeć z cukrem pudrem. dodawać stopniowo kokos i ucierać na puszystą masę. Do talerza z galaretką przykładamy deseczkę, na której będziemy ją kroić. Odwrócić talerz dnem do góry, zdjąć talerz oraz folię i pokroić galaretkę w grubsze paski. Układac ją na początku każdego wafla i zwijać w rulonik. Odstawic w chłodne miejsce - najlepiej do lodówki na ok. 2 h. Kroić na małe kawałki - grubości 1,5 -2 cm.
msewka