PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Roladki z indyka nadziewane szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wykwintne i efektowne, ale też szybkie, a przy tym zdrowe roladki z indyka :-)

Roladki z indyka nadziewane szpinakiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki z indyka nadziewane szpinakiem

 

  • 6 cienkich kotletów z indyka (można kupić na tacce tzw. sznycle)
  • kilkanaście listków młodego szpinaku
  • 3 plastry szynki
  • 1 kulka mozzarelli
  • kilka listków bazylii
  • przyprawy
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka nadziewane szpinakiem
Mięso nacieramy przyprawami lub dowolną przyprawą uniwersalną (najlepiej taką naturalną). Na każdym kotlecie z indyka układamy po kilka listków młodego szpinaku, następnie 1-2 plasterki mozzarelli oraz po pół plasterka szynki pokrojonej w paseczki. Całość rolujemy i przekłuwamy wykałaczkami. Tak przygotowane roladki grillujemy lub smażymy na patelni. Smacznego!
Roladki z indyka nadziewane szpinakiem
Wszystkie składniki umieszczamy po jednej stronie sznycla.
Roladki z indyka nadziewane szpinakiem
Całość rolujemy i przekłuwamy droma lub trzema wykałaczkami.