Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z kapustą kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki ze schabu z dodatkiem kapusty dzięki niej danie jest pyszne. Roladki w sosie grzybowym, idealne na święta.

Roladki z kapustą kiszoną

Składniki:

Roladki z kapustą kiszoną

 

  • 1 kg schabu
  • 20 dag kapusty kiszonej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebula
  • 2 łyżki ketchupu
  • Przyprawa do mięsa
  • Sól
  • Mąka do panierki
  • 1 opakowanie sosu grzybowego w proszku

Sposób przygotowania:

Roladki z kapustą kiszoną

ETAP 1:

Roladki z kapustą kiszoną

1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy przyprawą do mięsa i solą.

2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno posiekaną kapustę kiszoną oraz pokrojone w paseczki papryki. Następnie wlewamy ketchup, chwilkę gotujemy.

3. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.

ETAP 2:

Roladki z kapustą kiszoną

4. Mięso zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

ETAP 3:

7. Roladki gotowe.

8. Smacznego.