Sposób przygotowania:
Dietetyczne roladki z indyka z marchewką
Sznycle z indyka delikatnie rozbić tłuczkiem. Opróczyć solą i pieprzem z obu stron. Marchewke pokroić na krótkie paski. Na każdy rozbity sznycel ułożyć 2-3 paseczki ugotowanej marchewki i posypać tymiankiem. Następnie zwinąć w roladkę. Potem gotowe roladki ściśle zawinąć w folię spożywczą. Końce dobrze skręcić i zawiązać nitką aby powstałe "cukiereczki" nie rozpadły się podczas gotowania. Następnie roladki zawinięte w folię wrzucić na wrzątek i gotować ok 25-30 minut. Gotowe roladki odwinąć z foli i przekroic pod skosem na pół. Podawać z ugotowaną kaszą bulgur i surówką, u mnie surówka z białej kapusty i marchewki z dodatkiem sosu z majonezu i jogurtu.
edytaha