Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki drobiowe z parowaru z kapustą kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne, ugotowane w parowarze roladki z piersi kurczaka z kapustą kiszoną są doskonałym pomysłem na lekki obiad.

Roladki drobiowe z parowaru z kapustą kiszoną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z parowaru z kapustą kiszoną

 

  • 4 piersi z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 20 dkg kapusty kiszonej

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z parowaru z kapustą kiszoną
Kapustę drobno posiekać, podlać wodą, ugotować tak, aby woda odparowała. Przyprawić solą i pieprzem. Piersi z kurczaka rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć część kapusty. Zwinąć roladki.

Przygotowane roladki ułożyć w parowarze. Gotować około 35 minut. Podawać np. z ugotowanymi w parowarze warzywami.
Roladki drobiowe z parowaru z kapustą kiszoną
Kapustę kiszoną ugotować i przyprawic do smaku.
Roladki drobiowe z parowaru z kapustą kiszoną
Umyte mięso rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
Roladki drobiowe z parowaru z kapustą kiszoną
Na mięsie ułożyć ugotowaną kapustę kiszoną.
Roladki drobiowe z parowaru z kapustą kiszoną
Zwinąć roladki i ugotować w parowarze (35 min.).