Sposób przygotowania:
Roladki z kiszoną kapustą i grzybami
Grzyby wsypujemy do miski, zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy na noc, następnego dnia gotujemy do miękkości.
Kapustę przekładamy go garnka, zalewamy wodą, gotujemy do momentu aż będzie miękką, odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju.
Ostudzoną kapustę odciskamy i drobno kroimy razem z grzybami, dodajemy podsmażoną cebulę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Karkówkę kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą oraz pieprzem. Na każdym kotlecie układamy porcję farszu i zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, układamy roladki, i obsmażamy na rumiany kolor z obydwu stron.
Na patelnię wlewamy niewielką ilość wody i dusimy do miękkości mięsa.
Kapustę przekładamy go garnka, zalewamy wodą, gotujemy do momentu aż będzie miękką, odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju.
Ostudzoną kapustę odciskamy i drobno kroimy razem z grzybami, dodajemy podsmażoną cebulę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Karkówkę kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą oraz pieprzem. Na każdym kotlecie układamy porcję farszu i zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, układamy roladki, i obsmażamy na rumiany kolor z obydwu stron.
Na patelnię wlewamy niewielką ilość wody i dusimy do miękkości mięsa.