WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Karkówka w słoikach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Karkówka wieprzowa zamarynowana w przyprawach a następnie gotowana w słoikach. Domowa konserwa na kanapki.

Karkówka w słoikach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka w słoikach

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w słoikach

ETAP 1:

Karkówke umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie przyprawy suche wsypać do miski i wymieszać. Posypać nimi mięso. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać do mięsa.

Mięso wymieszać dokładnie z przyprawami. Przykryć i odstawić do lodówki na dwa dni. Po tym czasie przełożyć do niedużych słoików. Zakręcić.

W dużym garnku ułożyć na dnie ściereczkę i wstawić słoiki. Nalać tyle wody aby sięgała do 3/4 wysokości słoików. Zagotować i gotować ok 2 godziny na małym ogniu. Pozostawić w garnku do ostygnięcia.

Następnie wyjąć i wstawić do lodówki.

Karkówka w słoikach
Słoiki z mięsem wstawione do dużego garnka
Karkówka w słoikach
Mięso po dwóch dniach marynowania ułożone w słoikach
Karkówka w słoikach
Mięso pokrojone na kawałki i wymieszane z przyprawami
Karkówka w słoikach
Wszystkie przyprawy suche wymieszane w misce