Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka
Pieczarki pokroić w parki, cebulę pokroić w większą kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Warzywa przełożyć do garnka, wlać 5 łyżek oleju, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie, smażyć do miękkości warzyw.
Fileta z kurczaka rozbić tłuczkiem, doprawić sola, pieprzem i słodką papryką. Nałożyć farsz, zawinąć roladkę, spiąć wykałaczkami, posmarować olejem i posypać słodką papryką. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
Podawać z ryżem i warzywami.
Fileta z kurczaka rozbić tłuczkiem, doprawić sola, pieprzem i słodką papryką. Nałożyć farsz, zawinąć roladkę, spiąć wykałaczkami, posmarować olejem i posypać słodką papryką. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
Podawać z ryżem i warzywami.