Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Roladki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki z kurczaka z dodatkiem pieczarek, marchewki i cebuli, pieczone w piekarniku -propozycja na niedzielny obiad.

Roladki z kurczaka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka
Pieczarki pokroić w parki, cebulę pokroić w większą kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Warzywa przełożyć do garnka, wlać 5 łyżek oleju, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie, smażyć do miękkości warzyw.

Fileta z kurczaka rozbić tłuczkiem, doprawić sola, pieprzem i słodką papryką. Nałożyć farsz, zawinąć roladkę, spiąć wykałaczkami, posmarować olejem i posypać słodką papryką. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.

Podawać z ryżem i warzywami.
Roladki z kurczaka
Warzywa pokroić, przełożyć do garnka, usmażyć
Roladki z kurczaka
Na kurczaka wyłożyć farsz, zawinąć roladkę
Roladki z kurczaka
Gotowe roladki zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 stopni