czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Roladki z szynki z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki z szynki faszerowane jajkami, serem, kukurydzą i rzeżuchą to smaczna i efektowna przystawka na świąteczny stół :)

Roladki z szynki z kukurydzą

Składniki:

Roladki z szynki z kukurydzą

 

  • ok. 15 plasterków szynki dużej średnicy, ok. 1/2 kg
  • 3/4 puszki kukurydzy
  • 10 dkg sera żółtego w kawałku
  • 5 jajek
  • 2 garści rzeżuchy
  • 2 ogórki kiszone
  • majonez
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki z szynki z kukurydzą
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużym oczku, ser zetrzeć na drobnym oczku, ogórki na dużym i odcisnąć.

Dodać kukurydzę i ściętą rzeżuchę, wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na plasterki szynki nakładać masę jajeczną i zwijać w rulonik.

Smacznego :)

Tagi:

przystawki