Sposób przygotowania:
Szynka w galarecie
Żelatynę z bulionem przygotować wg przepisu na opakowaniu. Pozostawić do lekkiego stężenia. Pora-tylko jasną część udusić do miękkości na łyżce masła. Wystudzić.
Pieczarki oczyścić, zetrzeć na grubych oczkach tarki. Udusić w rondelku z dodatkiem łyżki masła, do momentu aż wyparuje z nich całkiem woda. Wystudzić.
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w drobniutką kosteczkę. Groszek przelać zimną wodą, dobrze osączyć na sicie. Wymieszać razem pieczarki, pora, jajka, groszek, dodać majonez, musztardę. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Farsz nakładać na plasterki szynki i zwijać je w rulon. Gotowe roladki układać na półmisku.
Można półmisek udekorować np.kukurydzą z puszki,papryką konserwową,natką pietruszki itp.Zalać roladki tężejącym bulionem.Włożyć do lodówki do stężenia.
Pieczarki oczyścić, zetrzeć na grubych oczkach tarki. Udusić w rondelku z dodatkiem łyżki masła, do momentu aż wyparuje z nich całkiem woda. Wystudzić.
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w drobniutką kosteczkę. Groszek przelać zimną wodą, dobrze osączyć na sicie. Wymieszać razem pieczarki, pora, jajka, groszek, dodać majonez, musztardę. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Farsz nakładać na plasterki szynki i zwijać je w rulon. Gotowe roladki układać na półmisku.
Można półmisek udekorować np.kukurydzą z puszki,papryką konserwową,natką pietruszki itp.Zalać roladki tężejącym bulionem.Włożyć do lodówki do stężenia.