Sposób przygotowania:
Szynka z jajkiem w galarecie
Żelatynę rozmieszać w gorącym bulionie , doprawić do smaku solą pieprzem oraz przyprawą.
Kucharek odstawić do lekkiego stężenia, Plastry szynki porozkładać, posmarować majonezem, na każdym plasterku ułożyć ćwiartkę ugotowanego jajka oprószyć lekko solą i pieprzem zwinąć w roladki.
Roladki ułożyć na półmisku dodać groszek, kukurydze, marchewkę, paseczki papryki oraz ćwiartki jajka, całość zalać tężejącym bulionem. Udekorować zieloną pietruszką.
Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Kucharek odstawić do lekkiego stężenia, Plastry szynki porozkładać, posmarować majonezem, na każdym plasterku ułożyć ćwiartkę ugotowanego jajka oprószyć lekko solą i pieprzem zwinąć w roladki.
Roladki ułożyć na półmisku dodać groszek, kukurydze, marchewkę, paseczki papryki oraz ćwiartki jajka, całość zalać tężejącym bulionem. Udekorować zieloną pietruszką.
Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi i ciesze sie.;)