2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1460]

Roladki z szynki z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna lekka przekąska z nadziewanej szynki,wspaniale dekoruje imprezowy stół i rewelacyjnie smakuje a pracy nie ma dużo,polecam!

Roladki z szynki z nadzieniem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z szynki z nadzieniem

 

  • 10 plastrów szynki białej lub gotowanej
  • 3 jajka
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka żurawiny
  • 1 łyżka rodzynków
  • 1 łyżka chrzanu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sok z cytryny
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy z młynka do smaku
  • sałata do dekoracji
  • natka pietruszki lub rzeżucha do dekoracji

Sposób przygotowania:

Roladki z szynki z nadzieniem
Jajka ugotować na twardo ostudzić zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach tak samo obrane jabłko i skropić sokiem z cytryny-1 łyżka aby nie ściemniało.Dodać rodzynki i żurawinę,dołożyć majonez i chrzan doprawić do smaku solą pieprzem oraz dodać posiekany szczypiorek.Wszystko razem wymieszać.Tak przygotowany farsz nakładać na szynkę zawijać w rulonik.Ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą.Udekorować zieleniną.Schłodzić w lodówce i podawać jako przekąskę lub na śniadanko do bułeczki.
Roladki z szynki z nadzieniem
jajka gotujemy na twardo potem ścieramy na tarce
Roladki z szynki z nadzieniem
jabłko ścieramy skrapiamy sokiem z cytryny mieszamy z jajkiem żurawiną
Roladki z szynki z nadzieniem
farsz nakładamy na szynkę zawijamy w rulony dekorujemy