Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Roladki z tortilli z oliwkami i czerwoną papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo efektowne przekąska. Ładnie prezentuje się na stole i zachwyca ciekawym smakiem. Idealna propozycja na sylwestrowe przyjęcie.

Roladki z tortilli z oliwkami i czerwoną papryką

Składniki:

Roladki z tortilli z oliwkami i czerwoną papryką

 

  • 2 pszenne tortille,
  • 15 dag puszystego śmietankowego serka,
  • 10 dag czerwonej papryki,
  • słoik czarnych oliwek,
  • 10 listków bazylii,
  • sól, pieprz .

Sposób przygotowania:

Roladki z tortilli z oliwkami i czerwoną papryką
Paprykę oraz czarne oliwki (ok. 10 sztuk) kroimy w drobną kosteczkę. Łączymy z twarożkiem. Solimy i pieprzymy do smaku. Tak przygotowanym serkiem grubo smarujemy tortille. Następnie ciasno zwijamy je w rulonik. Zawijamy w folię aluminiową, żeby tortilla ładnie zmiękła. Przechowujemy w lodówce.

Przed podaniem kroimy tortillę po skosie (ok1,5-2 cm). przekłuwamy wykałaczkami i ozdabiamy oliwkami i listkami bazylii.

Tagi:

papryka