Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rolmopsy z musztardą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Rolmopsy ze śledzi to wspaniała przekąska

Rolmopsy z musztardą i pieczarkami

Składniki:

Rolmopsy z musztardą i pieczarkami

 

  • 5 filetów śledziowych marynowanych w zalewie octowej,
  • 1 cebula,
  • 5 łyżeczek musztardy francuskiej,
  • 5 pieczarek marynowanych,
  • 3 łyżki oliwy,
  • sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Rolmopsy z musztardą i pieczarkami
Osączone filety śledziowe ułożyć na talerzu srebrzystą stroną do dołu. Cebulę obrać, pokroić w krążki, sparzyć wrzącą wodą, skropić oliwą i sokiem z cytryny, ostudzić. Każdy filet posmarować musztardą, położyć troszkę cebuli i jedną marynowaną pieczarkę. Zwijać ciasno w roladki i spinać wykałaczkami.