PannaLiliana

PannaLiliana

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Rolowana słoninka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna ze świeżym chlebem :)

Rolowana słoninka.

Składniki:

Rolowana słoninka.

 

  • Słonina dość duży płat
  • sól, pieprz
  • papryka słodka w proszku
  • papryka ostra w proszku
  • czosnek granulowany lub świeży
  • mała cebula

 

Sposób przygotowania:

Rolowana słoninka.
Słoninę obficie solimy, pieprzymy, sypiemy papryką ostrą i słodką wszędzie z każdej strony, wcierając w nią przyprawy. Później od wewnętrznej strony wykładamy ją cebula pokrojoną w cieniutką kostkę i czosnkiem. Potem rolujemy słoninę i związujemy ją nitką tak jak baleron, owijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 2 dni. Po tym czasie słonina jest gotowa do spożycia np na kanapki lub do jajecznicy.

Tagi:

słoninka