sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Rosół z kury.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jest bardzo smaczny, ale trzeba długo gotować taką kurkę.

Rosół z kury.

Składniki:

Rosół z kury.

 

  • składniki:
  • ½ kury
  • marchewka
  • pietruszka
  • seler
  • ½ cebuli
  • pietruszka
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Rosół z kury.
W garnku zagotować 1,5 - 2 litry wody. Pół kury bardzo dokładnie umyć i dodać do wody. Zebrać szumowinę. Dodać umytą i obraną włoszczyznę. Gotować na wolnym ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie. Posolić, popieprzyć do smaku. Pod koniec gotowania, pół cebulki uprażyć na ogniu i dodać do rosołu. Smacznego.