Sposób przygotowania:
Rosół z kury rosołowej z szybkowara
Świeżą kurę rosołową podzielić na porcje, usunąć kuperek, piórka, dobrze opłukać i włożyć do szybkowara (9 litrów). Dodać obraną włoszczyznę, cebulę przypaloną (nie mam gazu tylko indukcję -cebuli połówki przypiekam na suchej patelni obracając kilka razy), wsypać ziele angielskie, liść laurowy, kucharka, sól czosnkową, kurkumę. Wlać wodę do oznaczenia na szybkowarze około 3,5 litra.
Zamknąć szybkowar, po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu z 50 minut, otworzyć szybkowar jak spuści ciśnienie.
Podawać z makaronem, pieprzem mielonym i posiekaną natką pietruszki.
Zamknąć szybkowar, po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu z 50 minut, otworzyć szybkowar jak spuści ciśnienie.
Podawać z makaronem, pieprzem mielonym i posiekaną natką pietruszki.