Sposób przygotowania:
Rosół ze swojskim domowym makaronem
Mięso na rosół dokładnie myjemy, wkładamy do garnka zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Dodajemy obraną, umytą marchewkę, pietruszkę, kawałek selera.
Podpiekamy obraną cebule i dorzucamy do rosołu.
Doprowadzamy do zagotowania, ściągamy szumowiny, zmniejszamy płomień gazu dodajemy por, liść lubczyku, doprawiamy przyprawami do smaku.
Rosół gotujemy około 1 - 1,5 godziny, do miękkości mięsa i jarzyn.
Podajemy z ugotowanym swojskim domowym makaronem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.
oto link na swojski domowy makaron;
https://gotujmy.pl/swojski-domowy-makaron,przepisy-dania-przepis,267212.html
Dodajemy obraną, umytą marchewkę, pietruszkę, kawałek selera.
Podpiekamy obraną cebule i dorzucamy do rosołu.
Doprowadzamy do zagotowania, ściągamy szumowiny, zmniejszamy płomień gazu dodajemy por, liść lubczyku, doprawiamy przyprawami do smaku.
Rosół gotujemy około 1 - 1,5 godziny, do miękkości mięsa i jarzyn.
Podajemy z ugotowanym swojskim domowym makaronem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.
oto link na swojski domowy makaron;
https://gotujmy.pl/swojski-domowy-makaron,przepisy-dania-przepis,267212.html
gusia1000