SUPERPRZEPIS

Zdrowy i aromatyczny rosół z młodego koguta

  • 4
  • Netka
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Zdrowy i aromatyczny rosół z młodego koguta  Więcej zdjęć (5)

Pyszny aromatyczny i zdrowy rosół z młodego ekologicznego koguta. W sam raz na niedzielny lub świąteczny obiad .

Składniki:

Zdrowy i aromatyczny rosół z młodego koguta

 

  • Mięso z młodego koguta : pierś ze skrzydełkiem, grzbiet, noga, łapki, szyjka

 

  • 3 średniej wielkości marchewki

 

  • 3 średniej wielkości pietruszki

 

  • 2 kawałki korzenia selera

 

  • 2 cebule

 

  • woda

 

 

 

  • 1 łyżka Vegety

 

  • maggi do smaku

 

  • makaron nitki z maki kukurydzianej i ryżowej

Sposób przygotowania:

Zdrowy i aromatyczny rosół z młodego koguta
Do dużego garnka włożyć umyte mięso na rosół. Warzywa obrać, opłukać i włożyć do garnka z mięsem. Wszystko zalać woda, do prawie samego brzegu. Włączyć gaz i ustawić duży ogień jednocześnie pilnując by woda się nie zagotowała. Gdy woda zacznie wrzeć wtedy należy zmniejszyć ogień i pozbierać łyżką wytworzone "szumy". Potem należy dodać łyżkę soli oraz pieprz do smaku. Rosół powinien się bardzo wolno gotować na malutkim ogniu przez około 2 godziny. Pod koniec gotowania doprawiamy rosół lubczykiem, Vegeta, maggi oraz w razie konieczności sola i pieprzem. W czasie gdy roso się gotuje na malutkim ogniu, w innym garnku gotujemy wodę i wrzucamy do gotującej się wody makaron. Gotujemy około 7 minut lub do czasu aż będzie gotowy . Makaron odcedzamy i podajemy z pysznym , aromatycznym i zdrowym rosołem :) 
Zdrowy i aromatyczny rosół z młodego koguta
Oczyszczone oraz umyte mięso z mlodego kogutka
Zdrowy i aromatyczny rosół z młodego koguta
Warzywa należy obrać oraz umyć przed włożeniem do garnka
Zdrowy i aromatyczny rosół z młodego koguta
Warzywa dodajemy do garnka z mięsem i gotujemy
Zdrowy i aromatyczny rosół z młodego koguta
Pod koniec gotowania doprawiamy rosół lubczykiem i Vegeta