Sposób przygotowania:
Zdrowy i aromatyczny rosół z młodego koguta
Do dużego garnka włożyć umyte mięso na rosół. Warzywa obrać, opłukać i włożyć do garnka z mięsem. Wszystko zalać woda, do prawie samego brzegu. Włączyć gaz i ustawić duży ogień jednocześnie pilnując by woda się nie zagotowała. Gdy woda zacznie wrzeć wtedy należy zmniejszyć ogień i pozbierać łyżką wytworzone "szumy". Potem należy dodać łyżkę soli oraz pieprz do smaku. Rosół powinien się bardzo wolno gotować na malutkim ogniu przez około 2 godziny. Pod koniec gotowania doprawiamy rosół lubczykiem, Vegeta, maggi oraz w razie konieczności sola i pieprzem. W czasie gdy roso się gotuje na malutkim ogniu, w innym garnku gotujemy wodę i wrzucamy do gotującej się wody makaron. Gotujemy około 7 minut lub do czasu aż będzie gotowy . Makaron odcedzamy i podajemy z pysznym , aromatycznym i zdrowym rosołem :)
zbysiowa
Netka
To prawda, rosołek jest pyszny :) Dziękuję :)
Chciałam jeszcze napisać, ze makaron który jest na zdjęciu to makaron spaghetti a nie nitki ...tak to jest jak się wstawia przepisy późnym wieczorem, , mozg pracuje inaczej :)
karola25
Netka
No pewnie :)