Sposób przygotowania:
Zupa krem z brokuła i kalafiora
Brokuła podzielić na różyczki. Łodygę obrać i pokroić w cienkie plastry.
Kalafiora także podzielić na różyczki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Do garnka wlać bulion i zagotować.
Gdy bulion się zagotuje wrzucić kalafiora i brokuła oraz zeszkloną cebulę. Gotować do miękkości.
Gdy warzywa będą już miękkie garnek zestawić z ognia. Całość zmiksować na krem.
Gdyby zupa wyszła za gęsta dolać nieco bulionu.
Krem doprawić do smaku solą i pieprzem oraz zabielić śmietanką. Podawać z grzankami.
Kalafiora także podzielić na różyczki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Do garnka wlać bulion i zagotować.
Gdy bulion się zagotuje wrzucić kalafiora i brokuła oraz zeszkloną cebulę. Gotować do miękkości.
Gdy warzywa będą już miękkie garnek zestawić z ognia. Całość zmiksować na krem.
Gdyby zupa wyszła za gęsta dolać nieco bulionu.
Krem doprawić do smaku solą i pieprzem oraz zabielić śmietanką. Podawać z grzankami.