Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa
Grzyby namoczyć, pozostawić na 2-3 h a najlepiej na noc.
Opłukać, obgotować, odcedzić, ponownie przepłukać.
Mięso umyć, zalać 2-2,5 l wody, gotować na wolnym gazie około 60 min. w między czasie zebrać szumowiny.
Obrane i umyte marchewki oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę.
Do mięsnego wywaru dodać warzywa i grzyby , gotować do miękkości.
Pod koniec gotowania zupę doprawić solą , pieprzem oraz natką pietruszki.
Chochlę wywaru wymieszać ze śmietaną , przelać do garnka.
Opłukać, obgotować, odcedzić, ponownie przepłukać.
Mięso umyć, zalać 2-2,5 l wody, gotować na wolnym gazie około 60 min. w między czasie zebrać szumowiny.
Obrane i umyte marchewki oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę.
Do mięsnego wywaru dodać warzywa i grzyby , gotować do miękkości.
Pod koniec gotowania zupę doprawić solą , pieprzem oraz natką pietruszki.
Chochlę wywaru wymieszać ze śmietaną , przelać do garnka.
lukrowanepierniczki
skuter5
mocsłodkości