kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Roszponka na ostro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roszponka, czosnek i olej sojowy

Roszponka na ostro

Składniki:

Roszponka na ostro

 

  • 6 ząbków czosnku,
  • 2 łyżki oleju sojowego
  • 250 ml jogurtu naturalnego,
  • 25 dag roszponki
  • sok z cytryny
  • 2 cebule
  • 1 pączek natki pietruszki
  • sok z cytryny
  • sól
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Roszponka na ostro
Roztrzepać jogurt z olejem. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Dodać do sosu jogurtowego. Dodać obraną i posiekaną cebulę. Przyprawić. Wymieszać z umyta i odsączoną roszponką. Opłukać natkę, odsączyć, posiekać, posypać sałatkę.

Tagi:

pączki