Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sałatka z ryżem, serem i roszponką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wegetariańska sałatka na bazie ryżu, z dodatkiem żółtego sera, pomidora oraz roszponki. Idealna na śniadanie lub jako lunch do zabrania do pracy.

Sałatka z ryżem, serem i roszponką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z ryżem, serem i roszponką

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżem, serem i roszponką
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, a gdy przestygnie, wrzucamy go do sporej miski.

Dodajemy ser żółty pokrojony w średniej wielkości kostkę.

Pomidora również kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.

Dodajemy ciecierzycę odsączoną z zalewy oraz oczyszczoną roszponkę. Mieszamy.

Mieszamy sos sałatkowy z oliwą i polewamy nim sałatkę. Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Sałatka z ryżem, serem i roszponką
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, a gdy przestygnie, wrzucamy go do sporej miski.
Sałatka z ryżem, serem i roszponką
Dodajemy ser żółty pokrojony w średniej wielkości kostkę.
Sałatka z ryżem, serem i roszponką
Pomidora również kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Sałatka z ryżem, serem i roszponką
Dodajemy ciecierzycę odsączoną z zalewy oraz oczyszczoną roszponkę.