Sposób przygotowania:
Sałatka z ryżem, serem i roszponką
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, a gdy przestygnie, wrzucamy go do sporej miski.
Dodajemy ser żółty pokrojony w średniej wielkości kostkę.
Pomidora również kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy ciecierzycę odsączoną z zalewy oraz oczyszczoną roszponkę. Mieszamy.
Mieszamy sos sałatkowy z oliwą i polewamy nim sałatkę. Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Dodajemy ser żółty pokrojony w średniej wielkości kostkę.
Pomidora również kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy ciecierzycę odsączoną z zalewy oraz oczyszczoną roszponkę. Mieszamy.
Mieszamy sos sałatkowy z oliwą i polewamy nim sałatkę. Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.