Sposób przygotowania:
Sałatka z roszponki
Do miski wrzucamy roszponke. Ogórka obieramy że skórki kroimy w gruba kostkę i dodajemy do roszponki. Pomidorki myjemy i przecinamy na pół, rzodkiewek myjemy i kroimy w półplasterki, paprykę kroimy w cienkie paski i dorzucamy wszystko do miski.
Mozzarellę odcedzamy z zalewy i kroimy w kostkę, szczypiorek myjemy, kroimy na drobno i także dodajemy do sałatki.
Przygotowujemy sos. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, mieszamy z jogurtem, solą i pieprzem. Wlewamy do sałatki i mieszamy.
Mozzarellę odcedzamy z zalewy i kroimy w kostkę, szczypiorek myjemy, kroimy na drobno i także dodajemy do sałatki.
Przygotowujemy sos. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, mieszamy z jogurtem, solą i pieprzem. Wlewamy do sałatki i mieszamy.