szewczyk

szewczyk

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

rozbert

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Camembert smażone podawane na słodko :]

rozbert

Składniki:

rozbert

 

 

  • dżem żurawinowy do mięs i serów
  • (2osoby)

Sposób przygotowania:

rozbert
Ser kroimy wzdłuż na pół. Na talerzu sypiemy bułkę tartą, w innym przygotowujemy rozbełtane jajka.Niczym nie przyprawiamy. Plaster sera mocno maczamy w jajku następnie w bułce.Czynność powtarzamy.Ser musi być mocno panierowany by nie rozpuścił się nam na patelni. Na rozgrzanej patelni kładziemy oba plastry.Olej musi sięgać do połowy grubości placka. Smażymy na złoto z obu stron, do dwóch razy przewracając delikatnie podczas smażenia. Podajemy na słodko z dżemem.