Sposób przygotowania:
Różowe muffinyCiasto:
W pierwszej misce należy połączyć składniki suche, czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kisiel, w drugiej mokre - jajko, olej oraz mleko.
Następnie wszystko razem wymieszać - tylko do połączenia się całości.
Na końcu wmieszać bakalie.
Wypełnianie papilotek:
Formę do muffinek należy wysłać papilotkami, a następnie papilotki wypełnić ciastem do 3/4 ich wysokości.
Pieczenie:
Ciastka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
Następnie wyjąć z formy i ostudzić na kratce.
Bita śmietana:
Śmietankę z cukrem ubić na sztywno i podzielić na dwie części.
Jedną z nich wmieszać z różowym różowym barwnikiem.
Całość na zmianę kolorami przełożyć do worka cukierniczego i udekorować muffiny.
gusia1000