Sposób przygotowania:
Kakaowe muffiny z nutą piernika - choinki
Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i kakao, do drugiej miski wlewamy jogurt, olej i wbijamy jajko - mieszamy.
Do suchych składników przelewamy mokre i ponownie dokładnie mieszamy. Powstałym ciastem uzupełniamy papilotki na muffiny do około 3/4 wysokości .
Muffiny pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.Przygotowujemy krem. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone oraz barwnik - mieszamy.
Na ostudzone muffiny wykładamy przy pomocy szprycy dekoracyjnej schłodzony krem. Dekorujemy cukrowymi gwiazdkami.
Do suchych składników przelewamy mokre i ponownie dokładnie mieszamy. Powstałym ciastem uzupełniamy papilotki na muffiny do około 3/4 wysokości .
Muffiny pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.Przygotowujemy krem. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone oraz barwnik - mieszamy.
Na ostudzone muffiny wykładamy przy pomocy szprycy dekoracyjnej schłodzony krem. Dekorujemy cukrowymi gwiazdkami.
Magdalena88
Konczi
Madziu bardzo dziękuję :) Wykonanie banalnie proste i szybkie a efekt cieszy oko i podniebienie ;)
Wesołych Świąt !