Sposób przygotowania:
Truskawkowe muffiny na maślance
Do większej miski wsypujemy sypkie składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy - mieszamy. Do drugiej miseczki wlewamy maślankę, dodajemy olej oraz wbijamy jajka - mieszamy. Do suchych składników wlewamy mokre, mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta.
Powstałym ciastem napełniały papilotki do muffin do około 3/4 wysokości.
Truskawki płuczemy, szypułkujemy, kroimy w ćwiartki i układamy w cieście.
Przygotowujemy kruszonkę: do miski wsypujemy mąkę i cukier, dodajemy zimne masło i rozcieramy w palcach do uzyskania kruszonki. Kruszonkę wykładamy na muffiny z truskawkami.
Muffiny pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.
Powstałym ciastem napełniały papilotki do muffin do około 3/4 wysokości.
Truskawki płuczemy, szypułkujemy, kroimy w ćwiartki i układamy w cieście.
Przygotowujemy kruszonkę: do miski wsypujemy mąkę i cukier, dodajemy zimne masło i rozcieramy w palcach do uzyskania kruszonki. Kruszonkę wykładamy na muffiny z truskawkami.
Muffiny pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.
kasnaj
zozolek
Holly
Marika-
Konczi
Częstuj się :) Muffinki są delikatnie pulchne nie należą do tych bardzo wilgotnych czy zbitych ... Polecam spróbować :))
Konczi
Zawsze dodaję zimne masło, babcia zawsze to powtarzała i tego ja się trzymam - spróbuj z ciepłym do odkrywców świat należy ;)
pozdrawiam :))
Konczi
Dziękuję :)
Konczi
Dziękuję :)