AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Muffiny z białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gdy mam ochotę na coś słodkiego lubię przygotować muffiny. Z racji tego, że nie lubię spędzać dużo czasu w kuchni, muffiny są jak najbardziej odpowiednie. Szybko, prosto i bardzo pysznie.

Muffiny z białą czekoladą

Składniki:

Muffiny z białą czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Muffiny z białą czekoladą
Masło roztopiłam. Mąkę przesiałam do miski. Dodałam proszek do pieczenia, kakao i sodę. Wsypałam cukier i wymieszałam.

Do drugiej miski wbiłam jajka, dodałam mleko oraz ekstrakt z wanilii. Wszystko zmiksowałam. Czekoladę białą pokroiłam na małą kosteczkę.

Następnie połączyłam składniki sypkie z mokrymi, dodałam roztopione masło i delikatnie wymieszałam. Następnie wrzuciłam czekoladę ( trochę sobie zostawiłam aby powciskać kawałki na wierzch muffin) i także krótko wymieszałam.

Masę wyłożyłam do formy na muffiny, kawałki białej czekolady rozsypałam po wierzchu.

Muffiny piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.