Sposób przygotowania:
Muffiny z białą czekoladą
Masło roztopiłam. Mąkę przesiałam do miski. Dodałam proszek do pieczenia, kakao i sodę. Wsypałam cukier i wymieszałam.
Do drugiej miski wbiłam jajka, dodałam mleko oraz ekstrakt z wanilii. Wszystko zmiksowałam. Czekoladę białą pokroiłam na małą kosteczkę.
Następnie połączyłam składniki sypkie z mokrymi, dodałam roztopione masło i delikatnie wymieszałam. Następnie wrzuciłam czekoladę ( trochę sobie zostawiłam aby powciskać kawałki na wierzch muffin) i także krótko wymieszałam.
Masę wyłożyłam do formy na muffiny, kawałki białej czekolady rozsypałam po wierzchu.
Muffiny piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Do drugiej miski wbiłam jajka, dodałam mleko oraz ekstrakt z wanilii. Wszystko zmiksowałam. Czekoladę białą pokroiłam na małą kosteczkę.
Następnie połączyłam składniki sypkie z mokrymi, dodałam roztopione masło i delikatnie wymieszałam. Następnie wrzuciłam czekoladę ( trochę sobie zostawiłam aby powciskać kawałki na wierzch muffin) i także krótko wymieszałam.
Masę wyłożyłam do formy na muffiny, kawałki białej czekolady rozsypałam po wierzchu.
Muffiny piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.