Sposób przygotowania:
Muffiny piernikowe z kawałkami czekolady
Jajka należy ubić w całości, dodawać powoli cukier i dalej ubijać. Następnie należy dodać mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, kakao, cały czas mieszając. Dodać majonez, a na końcu czekoladę pokrojoną na kawałki.
Rozgrzać piernik na 180 stopni bez termoobiegu. Ciasto nakładamy do foremek na muffiny (ok.2/3 wysokości). Muffiny pieczemy około 20-22 minut, aż pięknie wyrosną.
Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy nie są mokre w środku.
Gdy już się upieką należy wyjąć je na kratkę by ostygły. SMACZNEGO!
Rozgrzać piernik na 180 stopni bez termoobiegu. Ciasto nakładamy do foremek na muffiny (ok.2/3 wysokości). Muffiny pieczemy około 20-22 minut, aż pięknie wyrosną.
Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy nie są mokre w środku.
Gdy już się upieką należy wyjąć je na kratkę by ostygły. SMACZNEGO!