Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Rudy rudy rydz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna przekąska, podawć z grzankami.

Rudy rudy rydz

Składniki:

Rudy rudy rydz

 

  • Grzyby rydze 50 dkg, Tłuszcz 10 łyżek, Sól, Pieprz, do smaku

Sposób przygotowania:

Rudy rudy rydz
Grzyby dobrze oczyścić, umyć. Duże grzyby pokrajać w plasterki, mniejsze smażyć w całości.Opruszyć solą i pieprzem. Na patelni lub w rondelku rozgrząć tłuszcz, wkładać partiami oczyszczone i osuszone grzyby, smażyć na silnie rozgrzanym oleju, do zrumienienia z obu stron , najlepiej podawać odrazu po wyjęciu z patelni.

Tagi:

grzyby