Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Rukola na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ciekawa w smaku sałatka to idealne danie dla prawdziwych smakoszy. Może zaskoczyć gości na przyjęciu.

Rukola na ostro

Składniki:

Rukola na ostro

 

 

  • Sos:
  • 1 papryczka chilli
  • 2 łyżki oleju
  • sól do smaku
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1/2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Rukola na ostro
Rukolę umieszczamy w dużej misce. Następnie dodajemy do niej pokrojony w średniej wielkości kostkę ser feta. Posypujemy pestkami dyni. W osobnej misce przygotowujemy sos. Wlewamy olej oraz olej balsamiczny i dodajemy do niego oczyszczoną papryczkę chilii (pestki usuwamy lub zostawiamy wedle smaku, ja zostawiam) bardzo drobno posiekaną. A następnie doprawiamy solą i cukrem. Dokładnie mieszamy. Składniki polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce przed podaniem.