Sposób przygotowania:
Zielone naleśniki na ostro z papryczką
Do miski wsypujemy mąkę którą należy przesiać, dodajemy mleko oraz sól. Do drugiej miski wlewamy wodę gazowaną, oraz posiekaną bazylię i blenderujemy na jednolitą masę. Łączymy masę zieloną z masą z mąki. Papryczkę drobno siekamy, ale wczesnej wyciągamy z niej pestki. dodajemy papryczkę do ciasta. Radzę siekać papryczkę chilli w rękawiczkach. Naleśniki smażymy na oliwie. Dobrze żeby ciasto nie było za geste. Usmażony naleśnik wykładamy na talerz, na niego układamy rukolę, pomidorki koktajlowe pokrojone na pół, truskawki oraz cienko pokrojony i przesmażony boczek. Ser mozzarella odsączamy z wody i też układamy na naleśniki razem z oliwkami pokrojonymi na pół. Sos francuski robię z musztardy francuskiej 1 łyżki, dodaje do niej 2 łyżki oliwy z oliwek, sol.pieprz, suszony koperek. Wszystko mieszam w miseczce i polewam naleśniki. Talerz dekoruję kwiatkiem zrobionym z pomidorków koktajlowych, listków bazylii anyżkowej. Smacznego
natsu
marietta
marietta