fictor123

fictor123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Rumówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna nalewka na każdą okazję.

Rumówka

Składniki:

Rumówka

 

  • 1l czerwonego wina wytrawnego
  • 0,5l rumu
  • 250ml spirytusu
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 500g cukru białego

Sposób przygotowania:

Rumówka
Na początku do dużego garnka wlać wino, rum i spirytus. Następnie dodać cukier biały i cukier waniliowy. Składniki dokładnie wymieszać, aby cukry się rozpuściły. Tak przygotowaną mieszankę rozlać do butelek i każdą dobrze zakorkować. Następnie odstawić butelki w ciemne zimne miejsce na ok. 3 miesiące. Po tym czasie nalewka nadaje się do spożycia. Polecam, bo świetnie smakuje i rozgrzewa.