Sposób przygotowania:
Rurki nadziewane mięsemWykonanie:
Najpierw wstawiłam garnuszek z wodą 1/1/2 litra. Włożyłam do niego skrzydełka włoszczyznę i opaloną cebulę. Dodałam przyprawy, ziele i listek laurowy i zagotowałam wywar rosołowy.
Kiedy wywar był gotowy przecedziłam i dodałam przecier pomidorowy. Jeszcze chwilkę pogotowałam i już mam sosik.
Mięsko zmieliłam i wymieszałam, dodałam jajo, bułkę tartą i wodę. Doprawiłam przyprawami, wymieszałam i nadziewałam Cannelloni. Formę natłuściłam masłem i kładłam rurki nadziane mięskiem. Zalałam je sosem przygotowanym i do pieca na 45 minut.
Makaronik doszedł do siebie, polałam delikatnie śmietanką 30% i posypałam parmezanem. Wstawiłam z powrotem do pieca, ser się rozpuścił.
Wyjęłam i podawałam na gorąco.