Sposób przygotowania:
Cannelloni z mięsem
Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Mielimy karkówkę dodajemy sól ,pieprz, jajo i 2 łyżki bułki tartej Całość mieszamy i nadziewamy makaron. W szklanym naczyniu układamy piętrowo rurki z mięsem. Przygotowujemy sos: Do garnuszka wkładamy pomidory zblebderowane dodajemy sól pieprz i gotujemy . Dodajemy przecier pomidorowy i czosnek sprasowany -powstaje pasta pomidorowa Sos beszamelowy: Rozpuszczamy na patelni margarynę , dodajemy make i mieszamy . Zalewamy mlekiem nadal mieszając , doprawiamy sola gałką muszkatową i pieprzem . Dodajemy pastę pomidorową i mieszamy razem . Powstaje całkiem smaczny sos . Przygotowanym sosem zalewamy makaron tak by zakryło wszystko. Zapiekamy 40 minut w 180 stopniach , makaron dojdzie w tym czasie . Po zapieczeniu wyjmujemy i posypujemy startym parmezanem który nam się rozpuści . Podajemy zarz po upieczeniu .