Sposób przygotowania:
Ryba (nototenia) w occie
Rybę rozmrażamy i oczyszczamy z łusk. Przyprawiamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie każdy kawałek ryby obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanej patelni.
Usmażone przekładamy do głębokiej miski.
Na tej samej patelni po smażeniu ryb przesmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy zmięknie podlewamy ją wodą oraz octem. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sól, cukier, kolorowy pieprz. Całość zagotowujemy.
Ciepła zalewą zalewamy ryby.
Odstawiamy do przestudzenia.
Usmażone przekładamy do głębokiej miski.
Na tej samej patelni po smażeniu ryb przesmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy zmięknie podlewamy ją wodą oraz octem. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sól, cukier, kolorowy pieprz. Całość zagotowujemy.
Ciepła zalewą zalewamy ryby.
Odstawiamy do przestudzenia.