Sposób przygotowania:
Ryba w migdałach
1. Umyj rybę, osusz i pokrój ją w dużą kostkę. Lekko posól.
2. Wymieszaj dokładnie sok, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, sól i paprykę, aby powstało dość gęste ciasto naleśnikowe.
3. Maczaj kawałki ryby w cieście i kładź na rozgrzany olej. Smaż z obu stron na złoty kolor. Odsącz na papierowym ręczniku.
4. Podpraż na suchej patelni płatki migdałowe i posyp nimi gorącą rybę. Udekoruj danie koperkiem i plasterkami cytryny.
VITA RADZI:
- Aby wzmocnić smak, do mąki kukurydzianej możesz dodać łyżkę mąki migdałowej.
- Migdały – korzystnie wpływają na pracę mózgu i układu sercowo-naczyniowego, a także poprawiają pracę jelit. Warto dodawać je nie tylko do dań na słono i słodko, ale też postawić miseczkę z migdałami do chrupania na stole.
2. Wymieszaj dokładnie sok, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, sól i paprykę, aby powstało dość gęste ciasto naleśnikowe.
3. Maczaj kawałki ryby w cieście i kładź na rozgrzany olej. Smaż z obu stron na złoty kolor. Odsącz na papierowym ręczniku.
4. Podpraż na suchej patelni płatki migdałowe i posyp nimi gorącą rybę. Udekoruj danie koperkiem i plasterkami cytryny.
VITA RADZI:
- Aby wzmocnić smak, do mąki kukurydzianej możesz dodać łyżkę mąki migdałowej.
- Migdały – korzystnie wpływają na pracę mózgu i układu sercowo-naczyniowego, a także poprawiają pracę jelit. Warto dodawać je nie tylko do dań na słono i słodko, ale też postawić miseczkę z migdałami do chrupania na stole.