Sposób przygotowania:
Ryba panierowana w mące kukurydzianej
Rybę najlepiej użyć świeżą, jak nie mamy kto kupując rybę zwracajmy uwagę na ilość glazury- im mniej tym lepiej. Rybę trzeba odmrażać stopniowo. Najlepiej włożyć na talerzyku, czy w misce do lodówki i niech sobie spokojnie odmarza przez noc. Potem zlewamy całą wodę, rybę można delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym i gotowe :)
Dorsza dokładnie myjemy, kroimy na kawałki i posypujemy dość
obficie pieprzem cytrynowym.
Mąkę kukurydzianą przesypujemy do miseki, mieszamy
z mąką pszenną i odrobiną soli ziołowej.
Na patelni podgrzewamy olej i roztapiamy łyżkę masła.
Rybę panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanej patelni, ale na niezbyt dużym ogniu, po parę minut z każdej strony- aż panierka ładnie się zarumieni.
Dorsza dokładnie myjemy, kroimy na kawałki i posypujemy dość
obficie pieprzem cytrynowym.
Mąkę kukurydzianą przesypujemy do miseki, mieszamy
z mąką pszenną i odrobiną soli ziołowej.
Na patelni podgrzewamy olej i roztapiamy łyżkę masła.
Rybę panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanej patelni, ale na niezbyt dużym ogniu, po parę minut z każdej strony- aż panierka ładnie się zarumieni.